Živimo u vremenu, kada energija postaje sve skuplja, tako se sve više nameće pitanje efikasne potrošnje energije. Mnogo se govori o uštedama zbog energetske efikasnosti, a manje o novim i inovativnim tehnologijama, koje pored energetske efikasnosti, omogućavaju i kontrolu nad radom i djelovanjem strojeva a shodno tome, i posljedičnu preventivu.

CAEMS

Poduzeće je svjesno važnosti razvoja novih tehnologija i proizvoda i zato vam, ponosom, predstavjamo proizvod CAEMS.

Pouzdan i dosljedan rad opreme tijekom rada je nužan, a štete koje nastaju kao posljedica poremećaja često mogu biti vrlo skupe. Suvremeni trendovi su usmjereni na smanjenje troškova i optimizaciju poslovanja, a dio toga je i kontrola nad radom opreme. U industriji su ulozi vrlo visoki, stoga poduzeća sebi ne mogu i ne smiju priuštiti greške. Najčešći problem je gubitak proizvodnje uzrokovan, uglavnom lomom ili drugim greškama na postrojenjima. Inovativnost, poudzanost, robusnost, dostupnost i sigurnost su sinonim za CAEMS proizvod, koji pruža informaciju djelovanja vašeg stroja, bilo gdje i bilo kada.

O CAEMS

CAEMS-Compressed Air Energy Management System je inovativni proizvod, zasnovan na temelju tehnologije GSM/GPRS in ultrazvučne detekcije. Koristeći ultrazvučni detektor, nalazimo jačinu buke kompresorskih blokova, takođe i ležajeva u ultrazvučnom spektru, a aplikacija se može koristiti i za druge uređaje (motori, rotori,…). Podaci o buci, koje percipira detektor se evidentiraju i pohranjuju u vlastitu memoriju na digitalni registrator te uspoređuju sa unaprijed podešenim podacima, kako bi se identificirale moguće anomalije, što u praksi znači mogućnost kvara i posledične štete.

Snimljeni podaci se zatim prenose putem SMS obaviještenja na mobilni telefon, a može i na e-mail putem GPRS. U slučaju anomalija, automatski se šalje neposredno upozorenje o prekoračenju graničnih vrijednosti. Na taj način, u svakom trenutku, imate obavijest o radu uređaja, što je presudno kod starije opreme. Uređaj, takođe, ima izlazni relej za automatsko isključivanje uređaja u slučaju nužde, što dodatno povećava razinu sigurnosti. Uređaj omogućuje povezivanje dvije (2) sonde istovremeno, u iznimnim slučajevima i do osam (8).

Upotreba CAEMS

Aplikacija se, zbog svoje pouzdanosti i prihvatljivosti, može koristiti u mnogim djelatnostima, naročito u industrijskom sektoru, gdje čini nezamjenljiv alat za podršku sigurnom radu postrojenja. U praksi se aplikacija može primjenjivati, prije svega, za praćenje performansi ležaja i rotacijskih komponenata, kao i za osiguravanje ranog upozoravanja potencijalnog mehaničkog kvara ležaja na kompresorima i motorima.

Svojstva i sadržaj paketa

  • Ultrazvučni detektor sa 4 -20 mA izlazom
  • Kontroler i digitalni snimač sa funkcijom GPRS
  • Ultrazvučna frekvencija praćenja 40 kHz
  • Radni raspon do 120 dB
  • Stopanj zaštite IP 64
  • Napajanje 18 do 30 V

Aplikacija je jednostavna za upotrebu i laka za montažu. Postoji mogućnost besplatnog iznajmljivanja aplikacije, prije kupovine. U tom slučaju, nudimo vam mogućnost kupovine a aplikacije po promotivnoj cijeni.